Skip to content

Musikterapi

Hvad består indsatsen af? 

Sivitas tilbyder musikterapi som en central behandlingsmetode for børn og unge med psykosociale udfordringer. Musikterapi skaber trygge og engagerende rammer, der hjælper med at håndtere problemer som autisme, skolevægring og udfordringer i familielivet. Musikterapi fremmer selvudvikling, identitetsdannelse og mestring og er derfor en uvurderlig del af den socialfaglige værktøjskasse. Gennem aktiviteter som musikspil, sangskrivning og musiklytning understøtter musikterapi både psykologisk velvære og socialt samspil.

Hvordan implementerer Sivitas musikterapien? 

Vores tilgang til musikterapi starter med at etablere en tryg og tillidsfuld relation mellem terapeuten og barnet eller den unge. Musikterapeuten arbejder tæt sammen med dem for at forstå deres unikke behov og udfordringer. Gennem skræddersyede musikalske aktiviteter støttes de i deres selvudvikling og håndtering af dagligdagens udfordringer.

Sivitas fokuserer på en ressourceorienteret tilgang, hvor målet er at styrke den unges egne evner til at skabe positive ændringer i deres liv. Musikterapi anvender metoder som turnsamspil, sangskrivning og musiklytning for at udvikle sociale færdigheder, selvforståelse og følelsesmæssig udvikling. Gennem individuelt tilpasset støtte arbejder vi på at løse de problemer, der hindrer deres trivsel, og vi understøtter deres udvikling af mestringsstrategier.

Gennem hele forløbet sikrer vi løbende kommunikation med den tilknyttede rådgiver om fremskridt og udvikling. Statusbeskrivelser foretages efter aftale med rådgiveren og baseret på en løbende vurdering af behovet for opfølgning.

Sociale indsatser

Ungestøtte §114-116

Specialiseret støtte til unge for en glidende overgang til voksenlivet, baseret på individuelle behov.