Skip to content

Ny podcast: Fri mig for integration

Hvornår er man egentlig integreret? Hvad betyder integration? Kan vi overhovedet bruge begrebet i socialt arbejde? Og hvordan får vi bedre fokus på de reelle sociale problemer i integrationsdebatten? Det undersøger vi i podcasten ”Fri mig for integration” med Shadman Salih.

Hvornår er man egentlig integreret? Hvad betyder integration?

Kan vi overhovedet bruge begrebet i socialt arbejde? Og hvordan får vi bedre fokus på de reelle sociale problemer i integrationsdebatten? Det undersøger vi i podcasten ”Fri mig for integration” med Shadman Salih.

Vi taler med en række eksperter, om vi kan bruge integrationsbegrebet. Eller om vi hellere skal skrotte det og tale om socialt arbejde, hvor fokus er på den enkelte frem for kultur eller etnicitet.

I podcasten møder du Shadman Salih som faglig vært. Shadman er uddannet socialrådgiver og har en lang erfaring i at arbejde med familier og børn med psykosociale udfordringer. Han er desuden stifter og direktør i konsulentvirksomheden Sivitas. Niels Svanborg, journalist og redaktør på Socialt Indblik, er journalistisk vært.

Podcasten er produceret i et samarbejde mellem Sivitas og Socialt Indblik, et medie for alle der interesserer sig for socialområdet.

Lyt til podcasten her

Læs også...

Sådan kan du blive klogere på dig selv og andre

Hvad gør man, når man står overfor en kompleks problemstilling i en indsats – når relationen er gået i hårdknude og man har brug for at vide hvorfor, så man kan komme videre i sagen? Her giver vi et bud på, hvordan vi oplever at man med fordel kan anvende Joharis Vindue som redskab til at løsne op for knuden og finde ind til sagens kerne.

Janes familie fik ro på, da MARTIN kom

Når man føler sig i klemme i systemet og familien har det svært, kan det være en stor mundfuld også at skulle acceptere, at få en fremmed ind i hjemmet flere gange om ugen. Læs her hvad Jane fortæller om den tid, hvor MARTIN var tilknyttet hendes familie som familiekonsulent.

Nært samarbejde med rådgiver og klar kommunikation med familien giver gode udfald

I en akutsag har vi oplevet store fremskridt på kort tid. Forældre og børn har taget godt imod konsulenterne og været åbne for at arbejde med forholdene i familien. Nøglen til det samarbejde har bl.a. været ensrettet kommunikation i forhold til processen og forventningerne fra rådgiver og konsulenter og derigennem har vi sikret et tæt samarbejde med familien.